Onderzoek

Voor elke casus stellen wij een zorgplan op met doelen, evaluaties en resultaten. Maar in complexe gevallen is de hulpvraag niet altijd duidelijk. Daardoor kunnen wij geen zorgplan opstellen en de hulpverlening opstarten.

In zulke gevallen starten onze SKJ-geregistreerde hulpverleners een onderzoek naar de kwesties die zich in uw gezin afspelen. Ook kijken ze naar de oorzaken hiervan. Daaropvolgend bekijken ze welke mogelijkheden u heeft als gezin en waar ze u precies bij gaan helpen.

Verschillende soorten onderzoek

Bij ons kan onderzoek in 3 vormen voorkomen.
Onderzoek naar de sociale en emotionele ontwikkeling van het kind.

Wij evalueren met wie hij omgaat, of hij vrienden heeft, of hij iemand heeft met wie hij kan praten en hoe hij zich vaak voelt.

Onderzoek naar de relatie tussen ouder(s) en kind(eren).

Wij onderzoeken of de ouders hun kind voorbereiden en begeleiden op zijn toekomst en interesse in hem tonen. Ook onderzoeken wij of het kind en zijn ouders voldoen aan elkaars behoeftes.

Onderzoek naar het gezinssysteem.

Wij onderzoeken uit welke personen de familiekring bestaat en wat de relatie is met het kind. Wij kijken ook naar de gezinssamenstelling, of de ouders gescheiden zijn en of hij iemand heeft bij wie hij zich kan uiten.

Contactgegevens

Amani Jeugdzorg

Zilverenberg 36
5234 GM 's-Hertogenbosch

06-37337547

info@amanijeugdzorg.nl

Openingstijden

Ma-Vr: 08:30 – 17:00
Za-Zo: Gesloten
Crisisteams: 24/7 bereikbaar

Vacatures
Privacy Statement
Klachtenregeling
Algemene voorwaarden
Vertrouwenspersoon
ISO Certificaat

Klachtencommissie